Specijalna Promocija 3
„Tjedan pripovijedanja na njemačkom jeziku“
Home Kultura Knjižnice „Tjedan pripovijedanja na njemačkom jeziku“
„Tjedan pripovijedanja na njemačkom jeziku“ PDF Ispis E-mail
Kultura - Knjižnice
Autor info   
Utorak, 23 Listopad 2012 07:11

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj i Deutsche Gesellschaft e.V. iz Berlina organiziraju 23. listopada 2012. godine otvaranje „Tjedna pripovijedanja na njemačkom jeziku“ koje će se održati u Klubu za mlade Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek s početkom u 18.00 sati. Svi koji posjete otvorenje "Tjedna pripovijedanja na njemačkom jeziku" na poklon će od gostiju iz Njemačke dobiti priču.
Dvoje profesionalnih pripovjedača – dr. Norbert J. Kober i Heide Cappel vodit će radionice „Erzählkunst“ na njemačkom jeziku za studente germanistike, učenike II. gimnazije u Osijeku i nastavnike njemačkog jezika u udruzi Hrvatsko društvo učitelja njemačkog jezika u tjednu od 23. do 26. listopada ove godine. Pripovijedanje je jedna od najstarijih socioloških i kulturoloških metoda komunikacije među ljudima. Pripovijedanje je odgovor na ljudske potrebe za širenjem iskustava i podučavanjem budućih tradicija, ono potiče pamćenje i razvija maštu, čini čovjeka kreativnijim, često i sretnijim….
Tradicija usmenog pripovijedanja posljednjih dvadesetak godina oživljava u zapadnoj Europi, no u istočnoj i jugoistočnoj Europi je situacija, unatoč bogatoj pripovjedačkoj tradiciji, drugačija.
Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:
Klub za mlade GISKO 031/211-472

Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen-Farkaš, dipl. knjižn.

 

Add comment


Security code
Refresh

Joomla templates by a4joomla