Specijalna Promocija 3
„b (kao znak za snizilicu)“ - plesno-glazbeno događanje
Home Kultura Kazališta „b (kao znak za snizilicu)“ - plesno-glazbeno događanje
„b (kao znak za snizilicu)“ - plesno-glazbeno događanje PDF Ispis E-mail
Kultura - Kazališta
Autor info   
Srijeda, 31 Listopad 2012 08:14

U utorak 6. studenoga 2012. u polukružnoj dvorani Teatra &TD premijerno će biti predstavljen zanimljiv kazališni projekt koji istražuje relaciju medija plesa i glazbe. Plesačica Petra Hrašćanec udružila se s glazbenikom Nenadom Sinkauzom (East Rodeo) i dramaturgom Sašom Božićem, kako bi kreirala intermedijalni projekt „b (kao znak za snizilicu)“.

Projekt  b (kao znak za snizilicu) započeo je kao istraživanje zajedničkih interesa u izvedbenim umjetnostima plesačice i koreografkinje Petre Hrašćanec i glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza te prenošenje istih na scenu. Intimitet bivanja zajedno, bez obzira na uvjetovanosti vlastitog medija, izlaže se pred publikom, dok umjetnici promatraju i komentiraju što se s njima događa.

B (kao znak za snizilicu) je plesno-glazbeno događanje koje za svoj izvedbeni modus uzima odnos glazbe kao izvedbene forme i plesa kao izvođačke prakse koji supostojeći zajedno na sceni formiraju duet. Ovaj duet je zapravo razgovor umjetnika u vlastitom mediju izražavanja, prilikom kojeg se raslojavaju i suprotstavljaju pojedine specifičnosti žive izvedbe plesa i glazbe. Ideja o zajedničkom bivanju na sceni temelji se na proučavanju praksi zajedništva. Uspostavljanje pa i razvoj svake scene inicira otvorenost nekog novog oblika socijalnog dijaloga, između umjetnika, ali i između oruđa njihove prakse. To se zajedništvo u nizu scena raspravlja kroz rad na uspostavi zajedničkog ritma, tjelesnih gesti i prakticiranje Meisner vježbi pred publikom.

Odnos medija (umjetnika) niti u jednom trenutku ne predlaže dominaciju jednog medija (plesanja na glazbu, sviranja za ples) već pokušava stvoriti kompaktnu cjelinu dueta.

Premijera predstave je 06. studenog u 21.30h u polukružnoj dvorani Teatra &TD; reprizna izvedba slijedi 07. studenog u 20h.
dance_lab collective u koprodukciji sa 21:21

i Kulturom promjene SC-a – Muzički salon

b (kao znak za snizilicu)

Autori i izvođači: Petra Hrašćanec i Nenad Sinkauz

Dramaturgija: Saša Božić

Fotografija: Martina Kenji i Danko Stjepanović

Video: Danko Stjepanović

Dizajn svjetla: Saša Božić i Dario Novosel

Dizajn plakata i knjižice: Simon Bogojević-Narath i Dinko Uglešić

Produkcija za Muzički salon: Davorka BegovićProjekt je podržan od strane Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH

 

Add comment


Security code
Refresh

Joomla templates by a4joomla