Specijalna Promocija 3
Što rade na misi agnostici i komunisti?
Home Politika CRO politika Što rade na misi agnostici i komunisti?
Što rade na misi agnostici i komunisti? PDF Ispis E-mail
Politika - CRO politika
Autor smotani   
Srijeda, 26 Prosinac 2012 08:38

Otkad je u Hrvatskoj demokracija, bilo je za očekivati da će komunisti - ako su se obratili - moći u crkvu, a oni koji su to ostali, da neće morati u crkvu. No svjedoci smo čuda golemoga: u crkvu idu agnostici i nevjernici, ali ne zato da bi - kao u doba mračnog komunizma - špiclali na polnoćkama pa potom denuncirali vjernike, već zato da bi glupavo stajali u prvom redu do oltara i dosađivali se.

Što li time žele reći? Da nemaju pametnijeg posla? Da su došli na misu eto tako da im prođe vrijeme? Ili možda da bi im dobro došlo biti u milosti crkve?

Kako bilo da bilo, preglupo je. Nitko pametan ne ide na koncerte ozbiljne glazbe ako voli narodnjake. Ili na nogometne utakmice ako je jedini sport koji ga zanima sjedenje pred televizorom. Ili na Mont Blanc ako mrzi planinarenje. Ili na kolinje, ako je vegan.

Ali, naši političari idu u katedralu premda ne vjeruju u Boga. I to ne da bi se divili krasnoj arhitekturi, nego da bi nazočili misi.

Jedino suvislo objašnjenje je da su narcisoidni pa grabe svaku prigodu da ih uhvate kamere. A možda i nisu tako bedasti kako se čini. A to je ono što plaši.

 

Add comment


Security code
Refresh

Joomla templates by a4joomla